Inicio > Sant Cugat Fantàstic > Assassins i virus, protagonistes del Sang Cugat Fantàstic 2020

Assassins i virus, protagonistes del Sang Cugat Fantàstic 2020

L’edició conjunta del Sang Cugat i el Sant Cugat Fantàstic es prepara per donar la benvinguda al curs escolar amb molta sang i ensurts. Així, del 17 al 27 de setembre els Cinemes Sant Cugat acolliran la projecció de fins a 17 pel·lícules i però també un munt de presentacions de llibres. Aquesta suma de festivals tindrà com a let motiv els assassins en sèrie i és per això que en el pòster, dissenyat pel codirector del festival Marc Carreté, la sang és la protagonista. També s’hi fa una picada d’ullet a la situació que viu el món actualment fruit d’impacte de la Covid-19 amb el lema ‘Renta’t bé les mans’.

El festival estarà dividit en dues parts: primer novel·la i cinema negre (del 17 al 24) i acabarà amb un cap de setmana d’emocions fortes amb cinema fantàstic i de terror (del 25 al 27). El Sant Cugat Fantàstic, que es va haver de moure del maig al setembre, obrirà aquesta edició especial amb una intensa i malsana sessió doble dedicada als virus que començarà amb la premiere mundial del film Ill: Final Contagium(2020)La pel·lícula, dirigida per Lucio A. Rojas, Domiziano Christopharo, Kai E. Bogatski i Lorenzo Dante Zanoni, mostra la pandèmia d’un nou virus experimental creat per un científic boig a Xile i explica, amb quatre històries, com l’agressiu patogen s’estén per tot el món a través dels diners. Per acompanyar aquesta angoixant i explícita cinta podrem veure I am Toxic, un film argentí de Daniel de la Vega i Pablo Parés amb una estètica Mad Max on els infectats són zombis perillosos en un món apocalíptic.

El curt inaugural que acompanyarà la sessió inaugural serà La ultima navidad del universo (2019) dels directors David Muñoz i Adrián Cardona, que enguany presenten un món apocalíptic on el Nadal ha deixat de tenir sentit i el que importa és la supervivència a costa de tot.

Seguint amb la temàtica vírica també formarà part de la secció oficial el film Infection (Flavio Pedota, 2019) una survival movie que ens planteja una peculiar visió de com el món se’n va a norris començant per Veneçuela. Segur que hi trobem paral·lelisme amb el moment actual…  Els assassins tindran un paper destacat al festival i així ho veurem, per exemple a Reborn (Julian Richards, 2018)on una jove ressuscitada després de morir quan era una nena fa la vida impossible a qualsevol persona que emprenyi la seva mare. Tancarà el certamen la preestrena del thriller carcerari Lone Wolves, opera prima del realitzador català Sergi Arnau, que també tacarà de sang la pantalla amb una proposta fosca i plena de males persones.

El dia 3 de setembre, en una presentació amb aforament limitat a l’Antiga Fabrica d’Estrella Damm, es farà pública la programació completa de tots dos festivals.

 Un jurat de directors fantàstics
L’edició 2020 del Sant Cugat Fantàstic tindrà un Jurat Oficial amb tres directors de cine que coneixen bé el certamen i la ciutat. Els premis d’enguany els decidirà Denise Castro, guanyadora l’any 2018 del premi del públic a la Millor Pel·lícula amb Drácula de Denise Castro, Álvaro Rodríguez guanyador l’any 2019 del Premi CreaNova al Millor Curtmetratge amb Le blizzard i els santcugatenc José Luis Montesinos director del film Cordes i guanyador del Gaudí i del Goya pel curt El corredor (2016).

En aquesta 6a edició el Sant Cugat fantàstic també estrena nova imatge a la xarxa amb un web renovat més àgil i molt bé atractiu visualment. A més també s’hi poden trobar tots els guanyadors de les edicions anteriors i una geleria històrica d’imatges.

El gènere negre es reivindica 
La IV edició del Sang Cugat inclourà aquest any un atractiu programa de novetats literàries i un augment considerable de novetats en l’àmbit cinematogràfic. L’apartat novel·lesc portara a Sant Cugat més de 20 autors entre els quals s’han confirmat ja la presència de Andreu Martín, Pep Prieto, David Marín, Irenen Solanich i Assumpta Margenat entre d’altres. En total es presentaran unes 30 novetats literàries amb la participació de més de 10 editorials.

El Sang Cugat de cinema inclourà set pel·lícules, una de les quals és preestrena al nostre país. Un dels plats forts serà la presentació de Tocats pel foc, una adaptació cinematogràfica de la novel·la homònima de Manuel de Pedrolo que ha dirigit Santi Lapeira. També s’hi podrà veure el film Dolorosa Gioia del director madrileny Gonzalo López-Gallego. Tots dos directors passaran per Sant Cugat per presentar els seus nous films. Chicuarotes, el debut a la direcció de l’actor mexicà Gael García Bernal, es una història de baixos fons i delinqüència de carrer a Ciutat de Mèxic.

Un festival 100% segur 
Els Cinemes Sant Cugat acolliran tots els actes tant de l’apartat literari com del cinematogràfic. Des que les sales santcugatenques van reobrir les seves portes el 2 de juliol, els cinemes han estat complint escrupolosament totes les mesures de seguretat establertes per les autoritats, fet que certifica que són un espai segur i prou ampli per totes les activitats que s’hi duran a terme.

A banda de proporcionar gel hidroalcohòlic a l’entrada i la sortida de cada sessió i de l’obligatorietat de dur mascareta, es desinfectarà la sala després de cada projecció. També caldrà deixar dues butaques budes a dreta i esquerra de cada nucli de convivència fet que reduirà l’aforament de la Sala 4 aproximadament en un 40%.

Les presentacions de llibres i xerrades es faran al hall superior dels cinemes mantenint la distància de seguretat tant entre conferenciants com entre públic assistent.

Categorías: Sant Cugat Fantàstic
  1. No hay comentarios aún.
  1. No trackbacks yet.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: